Min favorittfilm!

8 02 2010

Da oppgaven denne uken var å fortelle om min favorittfilm var jeg først fristet til å velge denne:

MEN siden MineSweeper the Movie (dessverre) ikke har blitt laget ennå, får jeg snakke om en annen. Og der dukker enda et problem opp: Velge kun én? Det er så mange filmer jeg liker, og ingen som jeg kan sette høyt over alle andre. Det er reneste Sophie’s choice (forøvrig ikke en av filmene på topplisten min).

Så hvilken skal jeg velge? Blant favorittene finner vi Pulp Fiction, Breakfast at Tiffany’s, Gutten og Jernkjempen, Love Actually… And the list goes on!

Men jeg endte opp på Stolthet og fordom.

Første gang jeg så denne filmen holdt jeg på å kjede meg ihjel. Jeg kunne ikke fatte hvorfor dette var en suksessfilm – for meg var den langtrukken og uinteressant. Men så leste jeg boken.

Etter å ha lovet meg selv å pløye gjennom noen klassikere, leste jeg Stolthet og fordom, og syntes den var kjempefin. Derfor så jeg filmen på nytt, og den gangen syntes jeg den var kjempebra. Jeg liker ofte litt klassiske, romantiske filmer, men de skal helst ha en happy ending (det er en av grunnene til at jeg ikke har sett the Notebook eller slutten av Titanic). Jeg mener, hvorfor skal jeg sitte og grine av en film når jeg egentlig skal kose meg?

Uansett. Som sagt liker jeg Stolthet og fordom siden jeg liker romantiske filmer, med happy ending. Historien om Elizabeth og Mr. Darcy er så søt, i starten kan de ikke fordra hverandre, men finner til slutt ut at de SPOILER ALERT er meant to be. I tillegg er det jo humor i filmen også, så det kan jo ikke bli bedre.

Skuespillerne i filmen passer godt inn i rollene, og får frem stemningen fra boken. Basert på mine egne erfaringer er det nok lurest å lese boken først, så får man med seg hele historien.

Det er kanskje det jeg har å si «kort» om filmen. Se den, and then get back to me. Her er i hvertfall traileren!

Ha en super uke! – Åse

Reklamer

Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: